Blogg

RSS

Inga tunga lyft utanför gymmet

26 Jan 2023

Du kan ägna dig åt tunga lyft i gymsalen, men när det är skarpt läge finns det ingen anledning att chansa. Beställ flytthjälp för att bära de värsta möblerna.

Det är en sak att stå och lyfta vikter på gymmet med full kontroll över vikterna. Tunga lyft i samband med exempelvis en flytt är någonting helt annat. Då har du en enorm press på dig att du måste klara av att bära det som du bestämmer dig för att lyfta med din kropp.

En skivstång kan åka i golvet utan problem om den visar sig vara för tung, likaså ett par hantlar. Men det är inte lika bra om samma sak sker om du lyfter, låt säga, ett vitrinskåp som vägde mer än vad du trodde. För du får nämligen i regel enbart en chans. Tappar du objektet i marken får du inget andra försök.

Tunga lyft – släpp stoltheten

Just när det handlar om att flytta, och i synnerhet om att flytta tunga och värdefulla möbler eller andra objekt, kan det därför vara klokt att be om hjälp. Att förlita sig på en flyttfirma för tunga lyft snarare än sin egen styrka kan vara skillnaden mellan en smidig flytt som går enligt plan – och ett fiasko.

Så avslutningsvis ska du få ett sammanfattande tips. Håll dina tunga lyft till styrketräningen på gymmet. Det är en trygg miljö att träna dina muskler i och du kan jobba med förutsägbara resultat. Men när det verkligen gäller – då gör du bäst i att släppa stolthet och prestige.

Kräver din flytt kunskap inom tunghantering?

30 Dec 2022

Det är skillnad på flyttar och på flyttar och detta gäller inte minst om man ser till vilka saker som måste bäras. I många fall så äger nämligen en person som står inför en flytt något som kräver det där lilla extra och som man inte kan bära på egen hand. Detta lilla extra kan vara en flygel, det kan vara ett kassaskåp eller någon större skulptur man haft stående i trädgården. Vid dessa flyttar så är vikten av att välja rätt flyttfirma extremt viktig och rådet vi kan ge för att hitta en sådan är att aktivt söka efter tunghantering.

För; det är just tunghantering som en sådan flytt handlar om och det är inte alla flyttfirmor som har kunskapen, som har erfarenheten och som har – framförallt – maskinerna som krävs. Det är inte säkert att den flyttfirma du anlitar för tunghantering klarar av att med manskraft bära exempelvis ett kassaskåp – hur du bor är också avgörande i detta – utan där de måste se till att använda exempelvis en kran för att ta ditt kassaskåp på utsidan av huskroppen.

Således så måste det finnas en fordonspark inom företaget och finns det ingen kran så bör det åtminstone finnas truckar, det bör finnas liftar och finns det inte sådana – ja, då bör man också vända sig till ett annat företag inom tunghantering. Som man kan förstå av tunghantering så är säkerheten viktigast och det är också av den anledningen som vi inte nog kan poängtera vikten av att det finns en fordonspark i företaget.

Många tar lätt på tunghantering

Vi menar nämligen att många flyttfirmor tar lite för lätt på tunghantering och erbjuder tjänsten utan att riktigt ha torrt på fötterna. Man säger sig klara av att förflytta ett kassaskåp, man säger sig kunna transportera en värmepump och man säger sig kunna åta en flytt av ett piano – men i själva verket så saknar man både erfarenhet, kunskap och de maskiner som ofta krävs. Genom detta så äventyrar man omgivningen, sig själva och den sak – sekundärt i jämförelse – som ska förflyttas.

Om du någon gång behöver flytta något tungt så har du också ett ansvar i att på egen hand forska lite kring vilka företag i staden där du bor som verkligen är kunniga inom tunghantering. Se över detaljer som nämnda maskinpark, hör med tidigare kunder och träffa företaget innan du skriver kontraktet.

Som ytterligare ett tips så kan vi nämna att en seriös firma inom tunghantering alltid gör ett besök hos dig innan; ett besök där man mäter, väger, ser över lösningar och lägger en grund för det kommande projektet. Det här besöket brukar ofta vara helt kostnadsfritt och det är absolut nödvändigt att det genomförs. För att boka ett besök så kan gå in på tunghantering.nu.

Hur lång tid tar en kontorsflytt i Stockholm

17 Dec 2022

Om man ska genomföra en kontorsflytt så innebär detta att man ska flytta från en lokal till en annan och till detta brukar man allt som oftast anlita en firma. Det kan fungera med en vanlig flyttfirma men om man även tänker på de teknologiska och ofta dyrbara saker som finns på ett kontor så brukar en firma specialiserad på just kontorsflytt vara att föredra – och det finns sådana också och främst då i större städer i Sverige som Stockholm, Malmö eller Göteborg där en helt annan marknad öppnat sig. För det är nämligen så att man i exempelvis Stockholm – i och med införandet av Rut-bidraget – såg hur det plötsligt dök upp mängder av företag som sysslar med flyttar och annat och detta medförde att några företag såg det som en absolut nödvändighet att hitta en egen nisch och ett sätt att sticka ut och därmed var just kontorsflytt ett av dessa områden.

Genom att hitta just denna speciella del av flyttar som ändå en kontorsflytt är så lyckades man dels få fler jobb och dels såg man även till att täcka ett stort behov i främst då Stockholm som ju är en stad med många företag. Genom att utbilda sin personal i hur man på bästa sätt handskas med olika teknologiska saker som exempelvis datorer så kunde en firma inriktat på kontorsflytt helt enkelt erbjuda unika tjänster som i slutändan genererade fler jobb. I Stockholm kan en flyttfirma som sysslar enbart med kontorsflytt få lika många jobb – om inte fler – än vad en vanlig flyttfirma i en mindre stad i Sverige får.

Det gäller dock att man sköter sig om man sysslar med kontorsflytt i Stockholm – detta då konkurrensen numera är så pass stor att minsta misstag kan leda till att man helt försvinner från marknaden. För företag som sköter sig är detta dock ett lyft – för det är inom kontorsflytt som i andra branscher att endast de bästa överlever och att sämre eller oseriösa aktörer försvinner. En av de absolut främsta anledningarna till att man ska anlita ett företag för sin kontorsflytt – utöver vanan att handskas med teknik på bästa sätt – är tiden. I Stockholm – och i andra städer också för den delen – vill man ju som företagare att en flytt ska gå så fort som möjligt och helst utan att det stör sina anställda.

Därför brukar man genomföra sin kontorsflytt under en helg eller under kvällstid – beroende på hur stort kontor man har – och för detta får man betala lite extra. Något som ju är naturligt då firman man anlitat för sin kontorsflytt även de har anställda som i sin tur måste arbeta på lite obekväma tider och därmed också naturligtvis ska ha lite extra betalt. Bor man i Stockholm så kan man dock försöka pressa priserna lite genom att använda den rådande konkurrensen vi talade om innan men här gäller det dock att vara lite försiktig – billigast är inte alltid bäst. Något som gäller såväl vid en kontorsflytt i Stockholm som vid en brunnsborrning i Gällivare. Det är ofta bättre att betala lite extra för ett bra jobb.

Boka hemstädning i Stockholm

20 Sep 2022

Vad innebär hemstädning i Stockholm? Är det fasta moment eller kan du själv bestämma vilken typ av städning som du önskar dig? Här kommer tips inom området.

Att hemstädning i Stockholm betyder städning av ett hem i Stockholm, ja, det går säkert att räkna ut. Men ändå är det många som känner sig osäkra på vad det innebär. Något som egentligen inte är så viktigt. För när man bestämt sig för att man vill få sitt hem städat så börjar men alltid med ett hembesök av städbolaget.

Men innan det sker så är det två saker som man bör göra. Man ska förstås fundera igenom vad man vill ha städat och hur ofta. Därefter är det viktigt att leta upp rätt städbolag. Det kan man göra antingen genom tips från någon man känner, som är nöjd med sin städfirma. Eller så kontaktar man kanske två eller tre olika, för att ta offerter och ett samtal.

Rätt hemstädning i Stockholm

När man går in på hemsidan hos ett företag som arbetar med hemstädning i Stockholm, så går det att hitta all möjlig information. Men för att boka rätt städning så är det viktigt att ta ett samtal. Eller boka ett besök i hemmet. På det viset kan man få en korrekt uppgift på vad de kan utföra och hur mycket det kommer kosta.

Det vanligaste är att alla ytor torkas av vid varje tillfälle. Men kanske vill man även lägga till något extra varje gång, eller återkommande då och då.

Flyttfirma på Gotland för dig som fattat fel

4 Aug 2022

Flyttfirma hjälper dig som tänkt fel och flyttat till Gotland av misstag. Det kan hända även den bäste. Melodifestival och medeltidsfestival, låter ju likadant.

Du hade laddat för schlager och paljett året runt. Men allt du fick var får, raukar och vevliror. Det är bara att erkänna misstaget. Du förväxlade melodifestivalen med medeltidsfestivalen. Lika bra att strunta i att packa upp flyttkartongerna. Kalla tillbaka flyttfirman. Gotland är ingenting för dig.

Men var inte ledsen. Större misstag har gjorts i världshistorien. Men bjud på din miss, många människor kommer tycka det är otroligt avväpnande och skojigt att få höra historien om när du trodde du skulle flytta till Mellos förlovade ö, och istället hamnade mitt bland en helt annan typ av gycklare.

Lätt för en flyttfirma att flytta samma saker två gånger

Om du låter bli att packa upp kartongerna kommer din flyttfirma dessutom få ett lättare jobb åt andra hållet. Allt blir enklare när man gör det andra gången, och det gäller även att stuva kartonger i en flyttbil. Dessutom kan flytten från ön bli lite billigare än när du flyttade dit. I alla fall om du köpte till tjänsten att packa ned allting i lådor när du lämnade Nässjö.

Nu behöver du inte betala för packet. Bara för flytten. Och så kanske depositionsavgiften för lägenheten också, om du hade avtalat med din hyresvärd om en sådan. Eller tre månaders uppsägning av hyreskontraktet. Men det är detaljer i sammanhanget. Huvudsaken är att du slipper höra en enda vevlira till, när allt du ville ha var Linda Bengtzing.

Effektiv hjälp av flyttfirma på Lidingö

22 Jul 2022

När du ska byta bostad är det värdefullt att använda tiden effektivt. En flyttfirma på Lidingö ger dig professionell hjälp med att transportera möbler säkert.

Dina kompisar skulle kunna hjälpa dig, men det är svårt att transportera allt på en gång. Det krävs att folk tar ledigt, att de inte får förhinder i sista stund och att det är hyfsat bra väder på flyttdagen. Det blir i alla fall inte effektivt, och det är jobbigt att hyra flera släp. En flyttfirma på Lidingö får in allt på en gång i en bil som är avsedd för att transportera möblerna.

Den som är yrkesverksam i flyttbranschen har en stor rutin och kan arbeta snabbt. Du kan lita på att dina möbler är väl omhändertagna av en flyttfirma som har alla redskap och bärselar som behövs. Bilen är täckt, så även om du har lite otur med vädret, går flytten bra ändå.

Flyttfirma som hjälpreda

Har du svårt att packa allt ditt bohag själv, kan flyttfirman hjälpa dig med att skaffa kartonger och sköta packningen. En flyttfirma brukar ha flera tilläggstjänster som man kan beställa, och det är många som utnyttjar den chansen. Om man är äldre eller inte så rörlig är det värdefullt att få någon stark kraft till hjälp.

I många fall kan man också hyra ett magasin för möbler som man vill behålla men inte får plats för i den nya bostaden. Kolla med en flyttfirma på Lidingö vad de har att erbjuda. Sådana magasin är låsta, uppvärmda och försäkrade.

Flexibel och prisvärd flyttfirma i Vasastan

20 Jul 2022

Har du fått drömlägenheten men drabbats av flyttstress? Varför inte ta hjälp av en flexibel och prisvärd flyttfirma i Vasastan som även kan sköta packningen.

Att flytta till en ny bostad är roligt, men själva flytten blir ofta stressig. Särskilt om allt ska rulla på som vanligt med arbete och familj. Därför är det nästan ett måste att ta hjälp av en flyttfirma. Då du kan använda dig av rutavdraget behöver det heller inte bli särskilt kostsamt.

Fördelen med att ta hjälp av en flyttfirma är att du slipper att själv ordna med flyttkartonger. De flesta flyttfirmor lånar ut kartonger och levererar dem till dörren. Det sparar så klart en massa tid och är väldigt bekvämt. Men du kan också få hjälp med att packa. Vissa flyttfirmor kan till och med hjälpa till med att packa upp på den nya adressen.

Be din flyttfirma om en specificerad offert

Priserna på olika flyttjänster kan variera mellan olika flyttfirmor i Vasastan och det kan därför löna sig att jämföra priser. Men innan du kontaktar olika flyttfirmor kan det vara smart att fundera över vilka moment i flytten som du vill överlåta till flyttfirman. Be sedan att få en specificerad offert.

Då ser du hur mycket de olika flyttjänsterna kostar och kan enkelt välja bort sådant som känns onödigt. Men du kan inte bara gå efter priset när du väljer flyttfirma. Det måste också vara en seriös aktör som är pålitlig. Därför ska du alltid be om referenser från tidigare kunder innan du bokar en flyttfirma. Hör av dig till en flyttfirma här: flyttfirmavasastan.se

Ta hjälp av en flyttfirma i Huddinge

15 Jul 2022

Flyttfirma Huddinge är orden som kan leda dig till den rätta hemsidan. Där finner du all information du behöver när det gäller flytt i och omkring Huddinge.

Det är mycket som ska klaras av i samband med en flytt. Anlitar du en flyttfirma kommer det vara åtskilligt med bekymmer som lättar från din axlar. En del flyttfirmor har till och med flyttkartonger med sig, så inte ens det behöver du fundera på. Du har förmodligen tillräckligt att tänka på ändå.

Har du många tunga möbler som går att plocka isär kan det vara ett alternativ att göra det innan flytten. Det är dock inte nödvändigt. Vill du ha hjälp med att skruva ihop nya möbler i ditt nya hem? Inga problem. Sådana extratjänster kan en flyttfirma i Huddinge hjälpa dig med.

En flyttfirma i Huddinge står alltid till din tjänst

Det är lätt att få flytthjälp i Huddinge om man bara är ute i god tid. Fundera några varv på vad det är du egentligen vill ha hjälp med. Är det bara själva körningen av dina prylar från punkt A till punkt B? Eller vill du kanske ha ytterligare service i samband med att din flytt går av stapeln?

En flyttfirma i Huddinge kan ge dig service och hjälp i form av att planera hela flytten. De hjälper dig med att packa ner allt i kartonger. Sedan ser de till att allt kommer till din nya destination och därefter packar de upp allt ur kartongerna igen.

Flyttfirma på Södermalm som även kan sköta flyttstädningen

17 Feb 2022

En flytt på Södermalm behöver inte alls vara stressig och jobbig, bara man överlåter den till rätt flyttfirma. Detta eftersom vissa flyttfirmor kan sköta både packning och flyttstädning.

En flytt behöver inte vara särskilt jobbig, bara man tar hjälp av en pålitlig och trygg flyttfirma. Idag kan man ofta även få hjälp av flyttfirman med både packning och uppackning. Det finns till och med de flyttfirmor som erbjuder flyttstädning. Det innebär att man egentligen kan få hjälp med precis allt som flytten innefattar. Men det är viktigt att man anlitar en seriös flyttfirma som har ordentliga försäkringar som täcker eventuella skador på bohaget. Vill man även ha hjälp med flyttstädningen ska flyttfirman också lämna garanti på städningen, ifall hyresvärden eller de som övertar bostaden skulle ha någon anmärkning.

Boka flyttfirman i god tid

För den som vill ha flytthjälp på Södermalm gäller det att vara ute i god tid. I alla fall om man ska ha en chans att boka någon av de mer pålitliga och professionella flyttfirmorna. Men innan man kontaktar en flyttfirma kan det vara bra att fundera över vilka moment i flytten som man vill ha hjälp med. Vill man att flyttfirman ska sköta hela flytten, inklusive flyttstädningen, eller kanske bara vissa delar? Be att få en specificerad offert så att man enkelt kan se hur mycket de olika flyttjänsterna kostar. Då priserna kan variera mellan olika flyttfirmor kan det även vara en god idé att ta in offerter från mer än ett företag.

Flytta enkelt med flyttfirma i Täby

26 Jan 2022

Drömmer du om en felfri flytt där du behöver göra så lite som möjligt? Med hjälp från flyttfirma i Täby kommer din flytt gå lekande lätt. De bär och har musklerna, du njuter av att få allt gjort.

De flesta vet hur jobbig en flytt kan vara. Det är framförallt väldigt tungt att klara av den. Många gånger har man fyllt sitt hem med lite för många saker. Trots att sakerna är många kan de alla ha ett värde för en. När det då är dags för en flytt innebär det att alla prylar ska med. De ska packas ned ordentligt i kartonger för att sedan transporteras till det nya hemmet. Inget av de momenten är särskilt enkelt. Det tar mycket tid, är väldigt tungt och orsakar ofta ett dåligt humör. För hur gärna man än vill byta bostad, så är det inte kul att sköta själva flytten. Man slipper den känslan om man tar hjälp av en flyttfirma istället.

Bra samarbete med flyttfirma

Det finns olika sätt att hantera en flytt på. En del kämpar sig igenom den själv. Andra ber familj och vänner om hjälp, medan en del direkt tar kontakt med en flyttfirma i Täby, eller den stad man bor i. Vilket alternativ man väljer är upp till en själv, men det kan vara väldigt skönt att anlita en firma som sköter det mesta. Det gör att du inte behöver tänka på flytten, inte heller ringa familj och vänner för att be om hjälp. Flyttfirman tar helt enkelt hand om allt. Läs mer om flyttfirma på den här hemsidan: flyttfirmatäby.se

Flytta piano på egen hand

10 Jan 2022

Kan man flytta ett piano själv? Ja, det går men det kräver minutiöst planering av alla steg.Om det finns fler vägar ut än en får du fundera på vilken av dem som är mest lämplig, helt vill man undvika trappor och andra typer av hinder. När du bestämt väg får du mäta pianot så du ser att det kommer igenom alla dörröppningar. Flytta bort allt som står i vägen, möbler, mattor och dylikt.

Ta hjälp av vänner vid pianoflytt

Be dina vänner och familj om hjälp när du skall flytta ett piano. Även om de inte kan bära så kan de hjälpa hålla upp dörrar och flytta bort saker. Det är bra om det finns några som kan turas om med att bära då det är lättare att tappa pianot eller skada sig själv när man blir trött. Efteråt får du bjuda på en fin middag som tack!

Använd hjälpmedel för att flytta pianot

Det finns en hel del verktyg och hjälpmedel man kan använda för att göra flytten enklare. Kom ihåg att böja på benen och hålla nacke och rygg så rak som möjligt. Det är lätt att skada sig om man inte är van vid den här typen av arbete. Ta det försiktigt!

  • Transportplatta är en platta med hjul som man använder för att flytta tunga saker. Beroende på vilken typ av transportplatta du använder kan man behöva en eller flera. För att få pianot upp på transportplattan kan man använda en speciell typ av kudde som man blåser upp för att höja pianot upp på transportplattan.
  • Bärremmar är ett klassiskt lyftredskap. De används vanligtvis av två personer som spänner remmarna i kors över ryggarna och sedan hakar eller spänner remmarna under det som skall bäras bort. På så sätt lyfter de två personerna med hela kroppen och har samtidigt händerna fria.
  • Pianomatta liknar bärremmar men det är en matta som pianot bärs på istället för remmar som spänns under pianot.

Ta er tid

Att flytta ett piano tar tid och är oftast en ganska omständig affär därför är det viktigt att ni har gott om tid. Det händer när man flyttar piano att man stöter på oväntade problem och då behöver man lösa dem lugnt och metodiskt så att ingen och inget blir skadat.

Anlita hjälp vid pianoflytt

När man skall flytta är det mycket att tänka på, det skall packas, städas, adressändras osv. Mycket kan man göra själv men att flytta ett piano är en komplicerad affär som kan bli farlig om man inte vet vad man gör. Anlita hjälp vid pianoflytt i Stockholm så riskerar du inte din egen eller någon av dina närståendes hälsa.

Rätt person på rätt flyttfirma

31 Mar 2021

Vill du ha ett omväxlande arbete där du får se hela Stockholm och dessutom får röra på dig? Då kan det passa dig att söka ett jobb på en av Stockholms alla flyttfirmor redan idag. Lycka till.

Om du skulle vara sugen på att börja arbeta på en flyttfirma Stockholm så finns det flera kriterier som du bör uppfylla. Du bör ha god syn och bra hörsel samt ha en fysik som gör att du orkar jobba långa dagar med tunga lyft. Lyft som dessutom ofta ska ske gåendes baklänges nedför en trappa. Eller tio. Du bör även vara kommunikativ och trevlig mot kunder och kollegor. Det är ett samarbete som fungerar allra bäst om du förstår att du är en lagspelare. Och just det ja, det underlättar förstås om du bor i Stockholm eller dess omnejd. För det blir lite väl långt om du ska dagpendla från Göteborg varje dag.

Med olika utbud

Samma arbete kan se väldigt olika ut beroende på vilken flyttfirma du jobbar för. Dina arbetsuppgifter kan vara väldigt varierande. Vissa flyttfirmor flyttar bara kartonger och möbler från en bostad till en annan. Men det finns fler uppgifter som du kan få arbeta med. Du kan exempelvis få emballera och packa ner bohaget i kartonger. Det kommer troligen också inträffa att du får utföra extra tunga lyft, som pianon eller kassaskåp. På flyttfirmans meny kan det också finnas magasinering och lagring. Där kan du få turen att köra truck. Eller så arbetar du kanske med flyttstädning.

Lämna bort din flyttstädning i Göteborg

8 Jan 2021

Du behöver enbart koncentrera dig på att få fint i din nya lägenhet och komma i ordning där. Det vill säga om du lämnar bort din flyttstädning i Göteborg till en firma som utför jobbet åt dig.

Att bara lämna det gamla boendet är en stor befrielse i de flesta fall. När kartongerna och möblerna är lastade på flyttbilen börjar det nya livet och man vill inte se tillbaka. Framför allt vill man inte se alla dammråttorna bakom elementen eller smutsen i golvbrunnarna. Men de som kommer att bo där sedan ska ju mötas av en skinande ren och fläckfri bostad. Det går att fixa, med hjälp av en firma som flyttstädar minutiöst och effektivt.

Skönt att slippa städansvaret

Om du skulle få klagomål på städningen som privatperson måste du ju städa om. Ord står mot ord, för du vet ju att det är rent, men den nya hyresgästen tycker inte det. Händer det, så kan du i alla fall inte koppla av flytten.

Anlitar du yrkesverksamma städare för din flyttstädning i Göteborg är det en annan sak. Vid klagomål är det perfekt att kunna referera till städfirman. Du vet att personalen jobbar proffsigt och tar hela ansvaret, och de lämnar inte stället förrän städningen är klar. Dessutom slipper du stressa, så det är både bekvämt och smidigt för dig. För du vet själv var smutsgömmorna finns, och nu kan du glömma dem. Du kan också utnyttja RUT-avdraget för delar av arbetskostnaden, så det är ingen dum affär.

Är det dags att flytta?

4 Nov 2020

Varenda flytt är unik. Det kan vara väldigt känslosamt, men även väldigt mycket glädje. En sak som är gemensamt är att det är ett väldigt stort jobb bakom en flytt. Den går att göra enklare.

Hur är din flytt? Är du glad inför den eller känns det bara jobbigt? Du behöver inte oroa dig för allt arbete som krävs inför en flytt, för med hjälp av en riktigt bra flyttfirma kan du få hjälp med olika saker. Vad önskar du? Vill du få allting gjort, eller göra det själv?

Flyttfirmans många områden

Det finns många anledningar att välja att anlita en flyttfirma. De förenklar din flytt genom att bära dina saker och sedan frakta dem till ditt nya hem. Men där finns de som även erbjuder mer. Har du fullt upp med annat kan du, om du hittar rätt flyttfirma, även be dem om att packa ner dina saker. Detta är något ni bör bestämma innan du bokar dem. De finns även de flyttfirmor som erbjuder flyttstädning. Då kan du kombinera dessa två. Både att flytta dina saker och ta hand om städningen är väldigt tidskrävande. Vad väljer du själv? Packa, bära in dina saker i bilen, transportera dem, bära in dem på nya stället, packa upp, eller låta ett företag sköta allt detta. Det enda du behöver göra är att åka till ditt nya ställe och mötas av dina egna saker. Du slipper även tänka på hur dina saker ska transporteras, för flyttfirman använder sina egna transportbilar.

Bär på rätt sätt

Du kan känna dig trygg med att lämna över jobbet till en flyttfirma. De jobbar på ett noggrant vis och är även upplärda hur de ska bära saker, även det som är ömtåligt. De har också bärselar om det skulle behövas. Är där något speciellt tungt eller väldigt svårt att bära bör detta tas upp tidigare, då det kan behövas extra personal eller att de behöver speciella hjälpmedel. Det kan även hända att det kostar extra om man har en sådan sak. I annat fall när det kommer till priser tar alla olika mycket. Det bästa du kan göra är att ringa till några olika och fråga om offert. Tänk även på att gå igenom vad du har för önskemål. De arbetar för att du ska bli nöjd och att din flytt ska bli enklare för dig. Ha bra kontakt med ditt flyttföretag, så slipper ni eventuella missförstånd. Läs mer om flyttfirman på denna hemsida: https://www.flyttfirmatyresö.se 

Flyttstädning är enkelt, eller?

1 Nov 2020

Att flytta till en ny bostad är något de flesta av oss ser fram emot. Det är så spännande att planera det nya livet runt hörnet att vi ofta glömmer bort en viktig del, flyttstädningen.

Denna mytomspunna flyttstädning är något vi gärna skjuter undan så länge vi kan. För vem vill krypa omkring på alla fyra och städa i skrymslen vi inte visste fanns och ändå tvivla på om det är rent nog? Eftersom flyttstädning är så pass tråkigt är det lätt att man slarvar. Det kan tyvärr kosta i framtiden i tråkiga extra-avgifter från missnöjda mäklare.

Många lurar sig själva att flyttstädning är något de själva kan ta hand om. Det som ofta glöms bort är hur extensiv en flyttstädning är jämfört med den vardagliga veckostädningen vi är vana vid. Mäklarsamfundet har tydliga riktlinjer för hur en flyttstädning ska genomföras. Varenda del av bostaden ska rengöras från topp till tå. Ugnen ska glänsa, varenda rör i badrummet ska torkas av och allt det där dammet ovanför skåpen ska bort. Det rekommenderas till och med att man ska dra ut spisen för att städa utrymmena bakom.

Gör det enkelt för dig själv med en städfirma

Det är alltså inte enkelt att flyttstäda trots allt. Som tur är finns det hjälp att få. De flesta lokala städfirmorna erbjuder flyttstädning som en av sina tjänster. För hur skönt låter det inte att sitta där i din nya bostad och veta att en genomgående och godkänd flyttstädning genomförs medan du tar ikapp på din Netflix-serie? De där oändliga timmarna du annars hade lagt på att själv skrubba baksidan av toaletten kan spenderas på bättre saker. Samtidigt har du en garanti på att städningen blir utförd på ett godkänt sätt. All oro över att ha missat något flyger ut genom fönstret. Om någonting mot förmodan skulle missas av städfirman har du en garanti på att de åker tillbaka och åtgärdar det.

Investera i dig själv

Att anlita en städfirma för flyttstädningen lättar inte bara trycket på flytten. Även om det kan kännas surt att spendera pengar vid en redan kostsam flytt, så är en anlitad flyttstädning en investering i din egen tid både mentalt och fysiskt. Du sparar din kropp det hårda arbetet att skrubba golv och tak, som säkerligen hade lett till ömmande muskler och blåmärken på märkliga ställen. Din hjärna kan istället fokusera på roligare saker, så som inredningen av din nya bostad.

← Äldre inlägg

Obs! Framtidsresor AB har gått i konkurs.