Tunga lyft blir lätta med rätt utrustning

Vissa saker är så stora och otympliga att man väljer att låta dem stå kvar när man flyttar. Men om de är riktigt värdefulla går det att boka tunga lyft.

I äldre hem fanns gedigna klädskåp av ek som inte var till för att flyttas. När man bosatte sig i lägenheten var det med avsikten att bo där resten av sitt liv. Flyglar, otympliga soffor och tunga skrivbord av massiv ek gav elegans och ståndsmässighet åt bostaden.

Slutligen blev det ändå dags för den äldre generationen att flytta till något mer bekvämt. Då blev möblerna stående utan att man visste vad man skulle göra med dem. Antikhandlare och auktionsfirmor kom på besök men många drog sig för att köpa de tunga möblerna.

När man har rätt utrustning för tunga lyft går det nästan alltid att hitta en lösning

Tunga möbler byggdes ofta på plats. De var välbyggda och man använde skruv och plugg för att sammanfoga dem. I bästa fall kan därför en skicklig möbelsnickare montera ner möblerna igen. Men det enklaste brukar vara att kontakta ett certifierat företag som arbetar med tunga lyft.

Även om bärselar fortfarande används i viss utsträckning finns det många moderna maskiner och verktyg som gör tunga lyft lätta. Låt därför inte tung inredning stoppa dig från att skapa den miljö som du vill ha. Första steget mot en flytt ligger i att fylla i flyttföretagets kontaktformulär. Efter att de har tagit en titt på lokalen och flyttobjektet kommer du att få en offert.

Hitta rätt flytthjälp på https://www.tunggruppen.se/.

29 Jul 2023

Obs! Framtidsresor AB har gått i konkurs.