Inga tunga lyft utanför gymmet

Du kan ägna dig åt tunga lyft i gymsalen, men när det är skarpt läge finns det ingen anledning att chansa. Beställ flytthjälp för att bära de värsta möblerna.

Det är en sak att stå och lyfta vikter på gymmet med full kontroll över vikterna. Tunga lyft i samband med exempelvis en flytt är någonting helt annat. Då har du en enorm press på dig att du måste klara av att bära det som du bestämmer dig för att lyfta med din kropp.

En skivstång kan åka i golvet utan problem om den visar sig vara för tung, likaså ett par hantlar. Men det är inte lika bra om samma sak sker om du lyfter, låt säga, ett vitrinskåp som vägde mer än vad du trodde. För du får nämligen i regel enbart en chans. Tappar du objektet i marken får du inget andra försök.

Tunga lyft – släpp stoltheten

Just när det handlar om att flytta, och i synnerhet om att flytta tunga och värdefulla möbler eller andra objekt, kan det därför vara klokt att be om hjälp. Att förlita sig på en flyttfirma för tunga lyft snarare än sin egen styrka kan vara skillnaden mellan en smidig flytt som går enligt plan – och ett fiasko.

Så avslutningsvis ska du få ett sammanfattande tips. Håll dina tunga lyft till styrketräningen på gymmet. Det är en trygg miljö att träna dina muskler i och du kan jobba med förutsägbara resultat. Men när det verkligen gäller – då gör du bäst i att släppa stolthet och prestige.

26 Jan 2023

Obs! Framtidsresor AB har gått i konkurs.