Viktigt få hjälp vid stora flyttar

Ska du flytta och vill anlita en flyttfirma i Stockholm? Har du många saker och möbler? Bor man på samma ställe i många år, har de flesta en tendens att samla på sig saker, möbler och en hel del tillhörigheter. Ju längre tid som man bor på ett ställe, desto mer saker samlar man på sig – även sådant som man inte behöver (egentligen). Egentligen borde alla flytta med fem års mellanrum, eftersom det är så ofta som man borde gå igenom alla ens tillhörigheter och slänga, sälja eller ge bort sådant som man egentligen inte behöver. Så alltför många människor riskerar att bli en "horder", en samlare och har tusen saker som egentligen inte går att använda, eller även om de går att använda, så är det saker som man inte behöver.

Flytta för att komma vidare i livet

Att flytta är för det mesta något naturligt. När man växer upp och bor i barndomshemmet, och växer upp, ska bli sjäövständig, utbilda sig eller arbeta, gör att man inte längre vill eller ska bo hemma. Att då flytta är en naturlig del i livet. Sedan kanske man blir två, och tre och behöver egen bostad därför att man är en egen familj. Det är då som många gör en bostadskarruär. I synnerhet i storstäderna är det många som behöver bygga upp en ekonomisk bas för att så småningom kunna köpa sig en egen bostad, en villa ett radhus eller en bostadsrätt.

Många unga lär sig flytta tidigt

Därför är det många ungdomar som lär sig flytta i unga år. Ikea har gjort ett helt koncept som de tjänar bra pengar på, genom att tillverka möbler som är lätta att flytta. Det har blivit en hel generation som är vana vid att flytta. Många byter bostad under ettt och samma år. Inte så konstigt att man får en hel generation unga som är vana vid att flytta. När man sedan kommer i medelåldern och ännu mer när man är äldre, kan man tycka att det är jobbigt att flytta (igen). Då är det dags att be om hjälp – och varför inte? Varför slava som när man var ung? Det lönar sig verkligen att anlita någon av de många hushållsnära tjänster som är avdragsgilla i Rut-avdraget.

Anlita flyttfirma till flytten

När man anlitar en flyttfirma, kan man för det mesta välja vilken del av flytten som man vill ha hjälp med; antingen packningen, eller bara vid själva flyttdagen att bära alla packlådor och möbler, eller om man bara vill ha hjälp med flyttstädningen. Eller så vill man ha hjälp med precis allt. Då ger man bort nyckeln och tar sig själv till den nya adressen och väntar på flyttlasset.

6 May 2019

Obs! Framtidsresor AB har gått i konkurs.