Städa själv eller anlita flyttstädning?

En flytt är ofta ganska uttröttande. Främst rent fysiskt, men stressen som ofta uppstår i samband med flytt behöver inte vara särskilt trevlig den heller. En anledning till att många väljer att anlita en firma för flyttstädning – oavsett om man bor i Malmö, Linköping eller Örnsköldsvik – är just detta. Det blir helt enkelt lite lättare att ta sig igenom flytten. Samtidigt är det inte ett alternativ för alla. Det finns både för- och nackdelar med att städa själv och att betala för sin flyttstädning.

Kostar mer

Det är givetvis ingen hemlighet att det kostar mer att anlita en firma för sin flyttstädning, än att göra det själv. Samtidigt är det en kostnad som många är beredda att ta. Städning i hemmet omfattas av RUT-avdraget, vilket drar ner priserna en hel del. Hur rabatterade priserna än är, är det dock i praktiken omöjligt att få det billigare än om man städar själv.

Samtidigt får du tid över till annat. Om du, genom att betala för din flyttstädning, kan jobba lite mer, kanske det går ungefär jämnt ut. Om det här är möjligt att göra beror givetvis på vad det är för typ av jobb man har. Är det flexibelt kan den här möjligheten göra det lite ”billigare”. I sådana fall bör man inte tycka om att städa – och tycka om att vara på jobbet. Om du dock har påbörjat en anställning i t.ex. Linköping, men fortfarande bor i Stockholm, blir det givetvis både svårt och onödigt.

Kan ta tid att hitta en firma

Så länge man inte bor i ett väldigt litet samhälle finns det troligen gott om städfirmor som kan hjälpa en. I mellanstora städer som till exempel Linköping har man många alternativ att välja mellan, till exempel. Bara för att utbudet är stort betyder det dock inte att man hittar en städfirma med en gång, men här får du tips på flyttstädning i Linköping.

Man vill såklart gärna kunna lita på firman, och då vill man kanske inte bara välja första bästa. När man väl har hittat någon man tycker verkar bra, kan det vara så att städfirman i fråga inte har tid att städa på det datum du vill. Om du däremot har anlitat en firma för flyttstädning tidigare, bör det gå mycket snabbt att få hjälpen. Ett tips är att fråga en vän du litar på om en städfirma att rekommendera. Om du precis har flyttat, till exempel till Linköping eller annan stad, kan det dock bli lite svårare om du inte känner någon där.

Du kan vara mer säker med en firma

Det ställs normalt ganska höga krav på att säljaren av en bostad lämnar över den i ett gott skick. Städningen bör, med andra ord, vara väl utförd. Om man vet med sig att man inte är den bästa på att städa, kan det vara ett bättre alternativ att lämna över uppgiften till ett proffs.

13 Dec 2017

Obs! Framtidsresor AB har gått i konkurs.