Slipp flyttstädningen i Uppsala!

När du ska flytta, oavsett om det bara är några trappor upp, i samma fastighet eller till en annan stad, eller till och med ett annat land, behöver man genomgå samma procedur. Först ska man gå igenom allt som man har, och välja vilka saker som man vill ha med sig, och vilka som man antingen ska magasinera, slänga, sälja eller ge bort. Först efter det kan man börja packa. Sedan är det den besvärliga flyttstädningen och transporten som är kvar. Om du inte anlitar någon annan som gör det åt dig.

Det finns flyttfirmor som erbjuder alla delar av en flytt, eller bara någon av de delar som ingår när man ska flytta. Det kan då handla om att någon annan kommer och packar sakerna och har då med sig packlådor. Eller så hjälper de till med att bära ut alla sakerna och sedan bär in dem på den nya adressen. Det är sällan man är så stark att man klarar av att bära en hel soffa, säng eller matbord själv. Om man inte kan skruva isär dem till lagom stora Ikea-paket. Oftast behöver man bärhjälp när man ska förflytta stora möbler.

Så bör du göra

Ska du flytta, och behöver börja med packningen och avsluta med flyttstädningen, är det alltid bra att gå efter en lista, och checka av den så vet man att man inte har glömt något. Så här kan listan se ut:

  1. Gå igenom alla saker och släng det du inte vill ha, magasinera eller ge bort.
  2. Börja packa det som finns i garaget, förrådet och längst in i garderoberna.
  3. Packa till sist det som är i kök och badrum – det är saker som du kommer att behöva sist i den gamla bostaden och först i den nya.
  4. Märk alla lådor med text om i vilka rum de ska stå.
  5. Flyttstäda när allt är packat och klart, också helst när alla möbler är borta.
  6. Kör bort hela flyttlasset till den nya adressen.
  7. Bär in alla sakerna, placera lådorna enligt de märkningar som du har skrivit på lådorna.
  8. Packa upp och lägg sakerna på sina nya platser.

Anlita flyttstädning i Uppsala

Vill du inte flyttstäda – ingen skulle tycka att du gör fel om du ogillar flyttstädningar – kan du istället anlita en städfirma som kommer och gör flyttstädningen åt dig.

3 Nov 2019

Obs! Framtidsresor AB har gått i konkurs.