Ska du flytta till Norrköping?

Ska du flytta till Norrköping, staden som är nära till det mesta; universitet i Linköping, shopping i Stockholm, nöjen i Göteborg, mys i Örebro. Kort sagt är Norrköping en stad som har både storstadens puls men inte storstadens negativare sidor. Det är än så länge lugnt att bo som barnfamilj i Norrköping. Att flytta hit är en bra idé. Men som vid alla flyttar är det många saker man behöver göra innan allt är klart.

Har du bokat flyttfirma eller egen flyttbil? Det är nog det viktigaste man behöver göra när man vet när man ska flytta – förutom att veta vart man ska flytta. Flyttfirmorna och biluthyrarna har nämligen bråda dagar när det kommer till dagarna kring månadsskiftet. Så om det är så att man kan tänka sig att flytta i mitten av månaden, är det lättare att få tag i flyttfirma eller flyttbil som kan hjälpa en med flytten.

Dessa saker bör du ordna med vid en flytt till Norrköping:

  1. Adressändring – bland det första som man bör göra är att göra en adressändring. Det är ju viktigt så att man slipper betala skatt till fel kommun. Dessutom får man all post till rätt adress om man ser till att folkbokföra sig på rätt adress.
  2. Abonnemangsändring – när man flyttar är det viktigt att abonnemang, som el, bredband och andra abonnemang flyttas till rätt adress. Det är väldigt förargligt om inte internetet fungerar som man önskar att det ska; på en gång.
  3. Packning – det är viktigt med att man packar på rätt sätt. Först packar man alla saker som man inte behöver, till exempel; börja packa allt som finns i garage och förråd. På så sätt beöver man inte oroa sig över att man skulle kunna glömma de sakerna som finns i garaget och förrådet. Även saker som man har undanstoppade i garderober är bra att packa först. På så sätt behöver man inte överraskas av saker som man inte använder så ofta. Då vet man att allt har kommit med i packningen.
  4. Flyttstädning – När sedan allt är tömt i garage och förråd, kan man städa ur dem. Så är det gjort. Det är inte roligt att komma på att man har glömt att städa garaget och förrådet när man sedan ska flytta. Om man gör det på en gång, så är det gjort och man slipper oroa sig eller stressa över en sådan sak.
  5. Flytten – när själva flyttdagen kommer är det viktigt att ha allting packat. Man packar alltid det man behöver först, sist, och märker vilken låda man packade ner alla personliga saker, saker i köket, tandborstar, gosedjur och nappar (om man har barn) – allt sådant som är vitkigt att få tag i genast.

Här kan du läsa mer om flyttstädning i Norrköping: https://www.flyttstädningnorrköping.net.

16 Oct 2019

Obs! Framtidsresor AB har gått i konkurs.