När man byter bostad

Ibland kommer det som en chock hur mycket saker man har när man packar inför en flytt. Vem kontaktar man ifall man vill ha hjälp vid en flytt och vad kan man få hjälp med? Vad är viktigt att tänka på?

Det finns de som är så uppslukade av att se på och fantisera om nya bostäder att man till och med lite kallar det för ett missbruk. Genom att se på bilder och kanske även gå på visningar, kan man drömma sig bort till hur det hade varit att bo där. Varje månad är det tusentals i landet som lämnar ett gammalt boende för att flytta till något nytt. Det kan vara för att man måste flytta på grund av arbete eller liknande. Men det kan även vara för att man behöver ett större eller mindre boende. Eller för att man har hittat något som man av någon annan anledning trivs bättre med. Det brukar vara lustfyllt att leta, hitta och planera sitt nya boende. Men när dagen väl närmar sig så kommer de lite tyngre och jobbigare sysslorna som behöver planeras. Nämligen själva flytten.

Mycket i skåpen

Mataffärer brukar veta hur fel många som ska flytta räknar på mängden av sitt bohag. Anledningen är att det är de som ofta får akuta besök av närboende som frågar efter fler kartonger, när de anskaffade tagit slut. En överslagsräkning över vad som finns i skåpen brukar sällan stämma och även förråden brukar svälja mer än man tror. När man väl packat allt så är orken slut för många, men då kommer det tyngsta av allt. Själva flytten. Det är också då som man brukar ställa sig själv frågan varför man tyckte det var en god idé att bo på femte våningen utan hiss.

Be om hjälp

Om man redan i förväg tänkt igenom sin flytt noggrant och kommit fram till att det är vissa bitar som man vill hyra in så finns det hjälp att få. Så fort man vet att flytten kommer att bli av så kan man kontakta en flyttfirma och boka assistans. Det är viktigt att man kan uppge hur mycket som ska flyttas och även vad man behöver hjälp med. När man ska anlita en flyttfirma i Norrköping så kan man få hjälp med allt från packning till flytt och i vissa fall även flyttstädning. God planering och tidig kontakt löser allt.

14 Sep 2020

Obs! Framtidsresor AB har gått i konkurs.