När det är dags att flytta – checklista

Ofta är det mycket som behöver göras vid en flytt. Det som oftast händer när man ska flytta, är att det ofta är mer än vad man först tänker sig. Därför är det bra med en checklista som man kan bocka av när man har ordnat med sakerna som man har på checklistan. Då vet man att man inte har glömt något eller får någon otrevlig överraskning på själva flyttdagen. 

1. Boka flyttfirma eller flyttbil

Det är myket viktigt att komma ihåg i god tid att boka flyttfirma eller flyttbil då de flesta vill flytta ungefär runt samma datum. Det brukar vara datum kring den sista eller runt den första i månaden, då boendekostnaderna betalas då. Därför är det bäst för dig att så snart som du får veta när du ska flytta att göra bokningen då. På så sätt vet du att du får flytta just det datum som du önskar det.

2. Boka städfirma för flyttstädning

Om du vet exakt när du ska flytta, då kan du även boka in en städfirma för flyttstädningen också. På så sätt slipper du tänka på den viktiga flyttstädningen. Och du kan fokusera på att göra annat. Om du bokar in en städfirma för flyttstädningen då får du det gjort och vet att du inte har glömt någon detalj.

3. Börja packa i tid

När du väl vet datumet för din flytt, är det bra att börja packa. Det tar oftast längre tid att packa än vad man tror från början. Ofta är det också fler saker än vad man har föreställt sig. Det är inte alltid som man tänker på sakerna som man har undanskuffat i garderober och garage, förråd och källaren. Därför är det bäst att alltid starta med de sakerna. Märker du då att det är en massa saker som du inte längre vill ha, har du tid på dig att slänga, sälja eller ge bort sådana saker som du inte vill ha.

4. Rensa ut, skänk/sälj eller släng

Att flytta brukar vara den chans som man får att se till att göra sig av med allt sådant som man egentligen kanske inte behöver eller ens vill ha. Då är det ett bra tillfälle att rensa ut hela bostaden, ge bort, sälja eller slänga det som man inte vill ha.

5. Tömma frys, garage och förråd

I samma veva är det bra att se till att alla garderober, förråd och garage blir tömda. Då kan man städa dem, så är det gjort. När det är tömt, kan du sedan packa ner resten och lämna allt det som du använder varje dag, till sist. Märk alla packlådor eftersom det som du packade ner sist, kommer du förmodligen att behöva först på det nya stället.

5 Apr 2019

Obs! Framtidsresor AB har gått i konkurs.