Många flyttar från Malmö till Köpenhamn

Närheten till Köpenhamn och kontinenten är för de flesta Malmöbor ett av många plus med att bo i Malmö. Det är enkelt att ta tåget över och på nolltid befinner du dig vid Hovedbanegård och känner storstadens ljumma vindar fläkta i ditt ansikte. Visst är Malmö en trevlig stad, men mot storstaden Köpenhamn med sin kosmopolitiska air har den inte mycket att sätta emot.

För närheten till Köpenhamn har också något av en baksida. Många talangfulla människor flyttar från Malmö till Köpenhamn på grund av storstadens lockelse, men också för att det helt enkelt är lättare att få jobb där. Att bo i Köpenhamn är billigt jämfört med att bo i Stockholm, men det är såklart dyrare än att bo i Malmö. Dock är ju lönerna högre så det jämnar ut sig.

Ska du flytta från Malmö?

Är du en av alla som ska flytta från Malmö till Köpenhamn? Då har du mycket att tänka på. Det man först börjar fundera över när man ska lämna en lägenhet i Malmö för en i Köpenhamn är hur man ska få dit sina prylar. Man har ju generellt två val vid en flytt, antingen hyr man en flyttbil eller så anlitar man en flyttfirma som tar grejerna från dörr till dörr. Vad man väljer är lite beroende på hur stor erfarenhet man har av Danmark. Om du hittar bra i Köpenhamn och är van att köra bil där, kan du säkert klara att köra flyttlasset till din nya adress, men tänk på att du då även måste återlämna bilen i Malmö när du är klar. Detta tar extra tid och du måste hyra bilen en lägre tid eftersom du måste räkna med tiden det tar att köra tillbaka.

Anlitar du en flyttfirma kostar även det en del för en flytt till Köpenhamn, men väljer du en flyttfirma i Malmö som har bra koll på Köpenhamn kommer allting att gå mycket smidigare och du kan vänta i din nya lägenhet där du får allting inburet av säkra och varsamma händer. Flyttjänster ingår i RUT, så att anlita en flyttfirma blir sällan jättedyrt. Dessutom slipper du ju hyra en flyttbil.

Ta hjälp med flyttstädning i Malmö

Din bostad i Malmö måste flyttstädas när du tömt den. Flyttstädning är ett digert arbete, bostaden måste vara helt fri från synlig och osynlig smuts och det tar normalt nästan en hel arbetsdag för en person att flyttstäda en lägenhet. Om du inte har den tiden, eller inte har möjlighet att åka tillbaka till Malmö och flyttstäda när du genomfört flytten, är det bättre att du anlitar en städfirma som utför flyttstädningen.

Lyckligtvis är det mycket billigt med flyttstädning i Malmö. Det finns många flyttfirmor, vilket ökar konkurrensen och sänker priserna, och dessutom är ju Malmö generellt en billig stad. På detta kommer så RUT-avdraget, som sänker arbetskostnaden för städarna med 50%, och det beloppet dras av direkt på fakturan. Det är inte konstigt att de flesta som flyttar i Malmö anlitar en städfirma för flyttstädningen.

Att bli ett med Köpenhamn

En flytt till Köpenhamn får Malmö är relativt okomplicerad, särskilt om du tar hjälp med flytt och flyttstädning. Kom dock ihåg att samtidigt som mycket liknar Malmö, är det mycket som är annorlunda i Köpehamn, inte bara varmkorven. Ta din tid och låt intrycken sjunka in, så kommer Köpenhamn kännas mer och mer hemma för varje dag. En vacker dag talar du obehindrad danska och trivs som fisken i Öresund. Behöver du hjälp med din flyttstädning i Malmö? Läs då mer här.

9 Nov 2018

Obs! Framtidsresor AB har gått i konkurs.