Lär dig fler språk

Tänk vad språket ändå är viktigt. Utan språket ingen kommunikation. Vi människor är ju i grunden sociala varelser. Vi vill kunna kommunicera med varandra. Vi vill kunna nå ut till varandra. Utan språket blir vi fattigare, och mår dåligt om vi inte kan agera i sammanhang med varandra. Det är många som didkuterar detta om srpåk numera och i vårt moderna samhälle gäller det att lära sig nya språk hela tiden.

Viktigt lära sig landets språk så snabbt som möjligt

Man kan tycka vad som helst om migration, eller invandring, eller utflyttning. Allt står ju i relation till vilken punkt som du befinner dig på när du ser på saker och ting. Många är invandrarkritiska och gillar inte när det kommer för många människor utifrån in och tar för stora resurser i anspråk och till och med bor på det nya stället i många, många år utan att lära sig det nya landets språk. 

För alla som tänker till, några minuter över alla hinder eller nya utmaningar som väntar den som flyttar från ett land till ett annat, inser att språket och att lära sig det nya landets språk så snabbt som möjligt. Så är det även för dem som flyttar till Sverige. För alla inblandade gäller det att lära sig svenska så fort som möjligt. Och är man svensk, och flyttar utomlands, gäller även då samma sak; lära sig det nya landets språk så fort som möjligt.

Då hur gör man för att lära sig det nya landets språk?

Språk är levande på så sätt att ska du lära sig ett språk, bör du leva mitt i det språkområde som du ska leva och bo i, när du använder dig av språket. Vi tar ett exempel från ett land som har mer än ett språk; Finland. Finland är som bekant tvåspråkigt. Det är en rest av det faktum att Finland en gång i världen var en del av Sverige. 

Många barn måste snabbt lära sig både svenska och finska, och engelska, plus ytterligare ett språk, men finska och svenska är ju de viktigaste språken att lära sig. Det som gör det ännu svårare för barnen att lära sig så många språk är det faktum att i synnerhet finska skiljer sig åt särskilt mycket från de andra europeiska språken som skolbarnen lär sig.

Det är verkligen en utmaning för de som kommer från svenska hem i Finland att lära sig finska. Just därför brukar man prata om att de ska göra "språkbad". De åker till ett finsktalande område, där ingen kan svenska, för att de ska leva i en miljö som enbart har finska som språk. När de vistas i en sådan miljö, är det sedan lättare för dem att lära sig finska. Har man inte möjligheten att åka på ett liknande "språkbad" kan man gå en språkutbildningar även på andra sätt.

22 Oct 2018

Obs! Framtidsresor AB har gått i konkurs.