Flytta piano på egen hand

Kan man flytta ett piano själv? Ja, det går men det kräver minutiöst planering av alla steg.Om det finns fler vägar ut än en får du fundera på vilken av dem som är mest lämplig, helt vill man undvika trappor och andra typer av hinder. När du bestämt väg får du mäta pianot så du ser att det kommer igenom alla dörröppningar. Flytta bort allt som står i vägen, möbler, mattor och dylikt.

Ta hjälp av vänner vid pianoflytt

Be dina vänner och familj om hjälp när du skall flytta ett piano. Även om de inte kan bära så kan de hjälpa hålla upp dörrar och flytta bort saker. Det är bra om det finns några som kan turas om med att bära då det är lättare att tappa pianot eller skada sig själv när man blir trött. Efteråt får du bjuda på en fin middag som tack!

Använd hjälpmedel för att flytta pianot

Det finns en hel del verktyg och hjälpmedel man kan använda för att göra flytten enklare. Kom ihåg att böja på benen och hålla nacke och rygg så rak som möjligt. Det är lätt att skada sig om man inte är van vid den här typen av arbete. Ta det försiktigt!

  • Transportplatta är en platta med hjul som man använder för att flytta tunga saker. Beroende på vilken typ av transportplatta du använder kan man behöva en eller flera. För att få pianot upp på transportplattan kan man använda en speciell typ av kudde som man blåser upp för att höja pianot upp på transportplattan.
  • Bärremmar är ett klassiskt lyftredskap. De används vanligtvis av två personer som spänner remmarna i kors över ryggarna och sedan hakar eller spänner remmarna under det som skall bäras bort. På så sätt lyfter de två personerna med hela kroppen och har samtidigt händerna fria.
  • Pianomatta liknar bärremmar men det är en matta som pianot bärs på istället för remmar som spänns under pianot.

Ta er tid

Att flytta ett piano tar tid och är oftast en ganska omständig affär därför är det viktigt att ni har gott om tid. Det händer när man flyttar piano att man stöter på oväntade problem och då behöver man lösa dem lugnt och metodiskt så att ingen och inget blir skadat.

Anlita hjälp vid pianoflytt

När man skall flytta är det mycket att tänka på, det skall packas, städas, adressändras osv. Mycket kan man göra själv men att flytta ett piano är en komplicerad affär som kan bli farlig om man inte vet vad man gör. Anlita hjälp vid pianoflytt i Stockholm så riskerar du inte din egen eller någon av dina närståendes hälsa.

10 Jan 2022

Obs! Framtidsresor AB har gått i konkurs.