Hur kan du göra din flytt enklare?

När man står inför en flytt kan allt kännas stressigt och hopplöst. Det finns dock några sätt som kan underlätta det hela. T ex kan ni ta hjälp av en professionell flyttfirma som sköter allt.

Att behöva flytta kan innebära så många olika känslor. Lyckan över den nya vägen, det nya boendet och alla nya minnen som kan tänkas skapas där. Men där finns även sorgen över att lämna sitt hem, sin trygghet, där man skapat sina senaste minnen.

Det räcker dessutom inte där, utan allt ska packas ner, bäras ut och köras till nya stället. Sedan samma visa där, bäras in och plockas upp. Till på köpet ska vi inte glömma städningen. Med allt detta sagt är det verkligen inte fel att vilja ha lite hjälp på vägen. För att göra din flytt lite enklare och slippa bära och frakta runt på era saker - hyr in en flyttfirma som gör det åt er.

Hur kan flyttfirman hjälpa mig?

Flyttfirman kommer till ert hem och hämtar upp sakerna ni har informerat firman att ta. Firman tar allt från lättare kartonger till tunga soffor, mm. De flesta företag kräver inte heller att ni måste vara på plats när de är där, vilken kan vara väldigt praktiskt då ni kan få annat gjort under tiden. Att ha bra kontakt med flyttfirman är viktigt så det inte blir några missförstånd. De flesta erbjuder även att lämna av sakerna utan att ni är på plats. De som arbetar för en flyttfirma har ofta många års erfarenhet och vet hur de ska bära även ömtåliga saker.

Var hittar jag flyttfirma och vad kommer det kosta?

Att använda sig av en flyttfirma kan ofta vara ganska dyrt. Dock är det värt det då ni slipper allt bärandet själv, även allt med transport. De flesta (kolla upp det noga) har försäkring som täcker om något skulle gå sönder under resans gång eller kanske när de bär ut det. Många kan även erbjuda en fast offert, ring och fråga några olika och skriv upp.

Kolla även upp RUT-avdraget, vilket är en viss % ni kan få i avdrag på den totala kostnaden. Om ni har några tyngre eller kanske en svårlyft sak är det bra att fråga om de tar extra betalt för det. Vissa företag vill ha extra för att bära en viss tyngd. Ni hittar enkelt en flyttfirma i Sollentuna genom att söka på nätet.

21 Sep 2020

Obs! Framtidsresor AB har gått i konkurs.