Frakta packningen i en container!

Ska du flytta utomlands? Bland det bästa som man kan packa sin saker i när man ska flyga sina saker eller frakta dem med båt är att skydda dem inuti en container. En container utgör då det slags skydd som behövs vid en mycket tuff hantering. Det är också det mest praktiska när man ska lyfta sakerna med en lift.

Ska sakerna ska fraktas långa vägar riskerar de att utsättas för mycket stort slitage. Alla som någon gång har packat sina saker för en flytt utomlands har säkert fått rådet att använda sig av en container för sin flytt. De flesta containrar har standardiserade storlekar på antingen 20, eller 40 fot, 20 fot är lite drygt 6 meter och en container är kvadratisk, vilket innebär 6x6 meter, det vill säga 36 kvadratmeter stor yta att packa alla sina saker på. Den andra standardiserade storleken ä dubbelt upp; 12 meterx12 meter, det vill säga 124 kvadratmeter stor yta att packa på. Och 124 kvadratmeter är en mycket stor yta, men har man en stor villa som ska packas ner och fraktas, är det är värt att använda sig av en så stor yta.

Packa möbler i container vid flytt

Sällan som man har användning för en container

Eftersom det sällan är som man har användning för en container, annat än för flytten utomlands, är det bättre att hyra en container, än att köpa en, då det är onödigt att äga en container som bara blir stående någonstans. En container kan man å andra sidan faktiskt använda för olika ändamål än bara flytta och frakta saker i.

  • Förråd – man kan förvara saker i en container. Detta är det absolut vanligaste sättet att utnyttja sin container på.
  • Kyl och frys – det finns särskilda containrar som går att inreda som kylskåp och frysar. Då kan man förvara känsliga varor som behöver frysas och kylas ned under frakten.
  • Slänga saker i – många kan slänga saker i sin container. Det är mycekt behändigt att kunna ställa en container på den tomt som man bygger på. Då bara slänger man allt i den, så kommer det sedan ett företag och hämtar både containern och ser till så att rätta sakerna hamnar i rätt återvinning och ser till så att containern hämtas så att man slipper ha den stående på sin tomt.
  • Bo i – man kan faktiskt inreda sin container så att man kan bo i den. De n kan isoleras, man kan installera både fönster och dörrar så kan man flytta in i den och bo i den om na behöver en tillfällig bostad någonstans. Man har till och med funderat på att lösa behova av studentbostäder med hjälp av containrar. Ingen dum idé alls.
  • Ha som toalett – har man ingen toalet, kan man alltid ställa en tillfällig container och installera VVS i den. Då har man en tillfällig toalett så att till exempel hyresgäster, eller konsertbesökare, evenemangsbesökare och andra kan använda en sådan som en baja-maja.
30 Aug 2019

Obs! Framtidsresor AB har gått i konkurs.