Flyttstädning är enkelt, eller?

Att flytta till en ny bostad är något de flesta av oss ser fram emot. Det är så spännande att planera det nya livet runt hörnet att vi ofta glömmer bort en viktig del, flyttstädningen.

Denna mytomspunna flyttstädning är något vi gärna skjuter undan så länge vi kan. För vem vill krypa omkring på alla fyra och städa i skrymslen vi inte visste fanns och ändå tvivla på om det är rent nog? Eftersom flyttstädning är så pass tråkigt är det lätt att man slarvar. Det kan tyvärr kosta i framtiden i tråkiga extra-avgifter från missnöjda mäklare.

Många lurar sig själva att flyttstädning är något de själva kan ta hand om. Det som ofta glöms bort är hur extensiv en flyttstädning är jämfört med den vardagliga veckostädningen vi är vana vid. Mäklarsamfundet har tydliga riktlinjer för hur en flyttstädning ska genomföras. Varenda del av bostaden ska rengöras från topp till tå. Ugnen ska glänsa, varenda rör i badrummet ska torkas av och allt det där dammet ovanför skåpen ska bort. Det rekommenderas till och med att man ska dra ut spisen för att städa utrymmena bakom.

Gör det enkelt för dig själv med en städfirma

Det är alltså inte enkelt att flyttstäda trots allt. Som tur är finns det hjälp att få. De flesta lokala städfirmorna erbjuder flyttstädning som en av sina tjänster. För hur skönt låter det inte att sitta där i din nya bostad och veta att en genomgående och godkänd flyttstädning genomförs medan du tar ikapp på din Netflix-serie? De där oändliga timmarna du annars hade lagt på att själv skrubba baksidan av toaletten kan spenderas på bättre saker. Samtidigt har du en garanti på att städningen blir utförd på ett godkänt sätt. All oro över att ha missat något flyger ut genom fönstret. Om någonting mot förmodan skulle missas av städfirman har du en garanti på att de åker tillbaka och åtgärdar det.

Investera i dig själv

Att anlita en städfirma för flyttstädningen lättar inte bara trycket på flytten. Även om det kan kännas surt att spendera pengar vid en redan kostsam flytt, så är en anlitad flyttstädning en investering i din egen tid både mentalt och fysiskt. Du sparar din kropp det hårda arbetet att skrubba golv och tak, som säkerligen hade lett till ömmande muskler och blåmärken på märkliga ställen. Din hjärna kan istället fokusera på roligare saker, så som inredningen av din nya bostad.

1 Nov 2020

Obs! Framtidsresor AB har gått i konkurs.