Flyttjänster del av utökade RUT-avdrag

Man måste ge politikerna rätt när de bestämde sig för att ge omfattande bidrag för att vi skulle kunna och våga anlita hemtjänster, såsom städning och barnpassning. Ett tag var det inte möjligt att anlita flyttjänster, innan förändringen och utökningen av avdrag inom Rut-tjänster. Numera kan iv få dra av för hela flytten, om vi väljer en flyttfirma som hjälper oss att bära möbler och packlådor. Och varför inte anlita en flyttfirma som tar hand om allt åt oss? Det blir en hel del sänkning av priset när man kan dra av en hel tredjedel av kostnaden.

RUT – en stor bransch numera

Hela bidragsdelen av Rut-tjänsterna har vuxit under den tid som möjligheten till skatteavdrag infördes 2007. Bara under förra året drog vi skattbetalare av för en hel miljard kronor när vi anlitade några av Rut-tjänsterna, som städning, tvätt och underhåll i hushållsnära tjänster. Det säger en hel del om hur gärna vi använder oss av de tjänsterna. Så varför inte utnyttja möjligheten när det kommer till flytt av våra möbler, packning av saker, logistiken plus den nödvändiga flyttstädningen efteråt?

Orolig över att sakerna inte blir väl behandlade?

Är man orolig för att sakerna inte blir väl behandlade? Många tror att flyttfirmor inte bryr sig om sakerna som de arbetar med och hanterar när de arbetar med flyttarna. Inget kunde vara mer fel. De flesta flyttfirmor, liksom andra företag som erbjuder tjänster som sin affärsidé lever på sitt rykte. Särskilt viktigt är det i en storstad som Stockholm, och ännu viktigare i den stadsdel som Bromma utgör. Där är konkurrensen relativt stor när det kommer till flyttjänster. Var och varannan städfirma erbjuder numera flyttjänster, vid sidan om städtjänster.

Viktigt att anlita en firma med goa referenser

Har du förmånen att hitta en seriös flyttfirma kan du lita på att de har egna försäkringar när de flyttar sina kunders möblemang och saker. Det är därför det är viktigt att välja flyttfirma nogrannt. Det bästa man kan göra är att googla flyttfirma Bromma, om det är där du bor, vill säga. Annars skriver du in den ort där du vill hitta flyttfirman. Då har du flera valmöjligheter, presenterat av Google och kan då ta kontakt med dem som ligger närmast. Be firmorna om offert och referenser. Välj då sedan den firma som har bäst offert och referenser.

Kunder som är missnöjda ger inga bra referenser om det är en firma som inte är seriös, eller nogrann med kundernas möblemang eller med saker som försvinner vid en flytt. Det är därför just referenser är viktiga när man väljer en flyttfirma som ska ta hand om ens ägodelar.

13 Jun 2018

Obs! Framtidsresor AB har gått i konkurs.