Den viktiga planeringen inför flytten

Till slut kommer dagen som man har väntat på i flera månader. Äntligen ska flytten till det nya boendet bli av. Men vad är det man ska tänka på när man flyttar och kan man få hjälp med flytten?

Omvälvande är ibland inte det rätta ordet när det handlar om känslorna vid en flytt. Om man måste förändra sitt boende fast man inte vill det så kan det vara en fruktansvärt tuff tid. Men även om det är en önskad förändring så brukar det vara mycket känslor i omlopp. Ibland så kan man bli helt yr av glädje och stress på en och samma gång. Det är mycket som ska planeras och utföras innan allt är avslutat i den gamla bostaden. Men även innan allt har kommit in i en bekväm lunk i den nya bostaden. Det kan ibland ta månader om man har oturen gällande fast telefoni, tv eller bredband. Det kan även ta mycket lång tid innan man har upptäckt och gjort alla adressändringar som behövs. Ibland därför att man endast får ett brev per år från vissa avsändare. Planering, planering och åter planering är därför något som mer eller mindre är ett måste om man ska gå igenom flytten så enkelt som möjligt.

Från lista till soffläge

Om man är en vän av ordningen så skriver man gärna en lista på alla punkter som ska betas av. Troligen skriver man även in vilka datum som det ska ske. På det sättet kan man vila hjärnan från onödig stress och känna sig säker på att allt kommer skötas korrekt och att allt kommer med. Det går även att fatta ett beslut gällande eventuell hjälp inom vissa moment av flytten. Något som på många sätt kan vara mycket avstressande när du ska flytta i Solna, och även på andra orter i landet.

Lyx eller budget

Önskar man att göra så lite som möjligt vid en flytt så kan man i stort sett ta hjälp med allt. Eller åtminstone allt det som praktiskt ska ske under själva flyttdagen. Det kan komma en flyttfirma som packar, flyttar och städar den gamla bostaden. Kanske även packar upp och ställer saker på plats i den nya bostaden. Absolut billigast är dock att man gör allt själv. Men om man önskar så finns det även mellanvägar där man gör vissa delar och låter flyttfirman göra resten. Det är upp till önskan, tycke och smak hur man gör.

20 Oct 2020

Obs! Framtidsresor AB har gått i konkurs.