Bli av med oönskad hårväxt innan semestern

Många kvinnor oroar sig över bikinilinjen inför badsemestern. Oönskad och så kallad generande hårväxt har de flesta kvinnor lite här och var. Att det är helt naturligt ingår inte i diskursen, utan allt oönskat hår ska bort, punkt slut. Tyvärr är också många män skyldiga till att det är på det här sättet, män som uttrycker avsmak inför kvinnokroppar med hår på sociala medier och liknande. Det är helt enkelt en vedertagen uppfattning hos samtiden att kvinnokroppen ska vara hårfri. Förutom uppe på huvudet förstås, där ska håret vara långt och svallande.

Allt har sin tid

Hur länge det kommer att vara på det här viset är svårt att sia om, men en sak är säker; det kommer inte att vara för evigt. Skönhetsidealen skiftar genom tiderna, och det som anses frånstötande idag är attraktivt i morgon. Men det är ju nu vi lever, på gott och ont. Och den kvinna som planerar sin solsemester gör det tyvärr med både glad förväntan och gnagande oro över vikt och utseende.

Vax och rakhyvel

Två vanliga metoder för att bli av med oönskad hårväxt är att vaxa eller helt enkelt raka bort håret. I längden är dock ingen av metoderna något att rekommendera. Vaxning går ut på att man lägger plattor av hett vax på huden, varpå man låter det stelna och sedan drar bort det. Det gör precis lika ont som det låter och det känns ärligt talat som en riktig tortyrmetod. Dessutom kommer håret tillbaka efter ett tag.

Att raka sig gör inte ont, men i gengäld dyker det snart upp nya, grövre hårstrån. Ju mer man rakar sig, desto mer och grövre hår kommer det. Så det är inte heller en bra metod om man vill bli av med oönskad hårväxt.

En permanent lösning

Vill man verkligen bli av med hårväxten permanent ska man välja hårborttagning med laser. Denna metod har länge varit vanlig i Stockholm och sedan spridit sig över landet. I Stockholm finns nu åtskilliga kliniker som erbjuder hårborttagning med laser. Det är dyrt och det krävs många behandlingar, men man blir av med hårväxten permanent och behöver aldrig mer tänka på den.

Hur går det till?

Hårborttagning med laser går till så att man med hjälp av laserstrålar hettar upp hårsäcken till en såpass hög temperatur att den upphör med att producera hår. Det är viktigt att man kommer åt hårsäcken när den är i en så kallad aktiv period. Varje hårsäck har en sådan aktiv period, följd av en periods vila, och varje hårsäck följer sin egen cykel. Därför krävs upprepade behandlingar för att alla hårsäckar ska kunna behandlas.

Mycket små bieffekter

Det låter som att det ska göra jätteont att hetta upp hårsäckarna med laser, men i själva verket svider det bra lite. Efteråt är huden lite öm och röd, men det går över snabbt. Man måste vänta någon månad mellan varje behandling, och det krävs oftast mellan sex och åtta behandlingar för att bli av med hårväxten permanent. Det är således ett relativt långt projekt, men det behöver bara göras en gång för att man sedan ska slippa den oönskade hårväxten och därmed slippa ångest inför varje solsemester och badsäsong.

Läs mer om denna behandling: https://www.hårborttagninglaserstockholm.se/

13 Apr 2018

Obs! Framtidsresor AB har gått i konkurs.