Anlita en flyttfirma i exempelvis Göteborg och slipp flyttångesten

Har ni flyttångest? Drar ni er för allt det där tråkiga med en flytt? En flytt kan vara tung, trist och jobbig. Ta hjälp av en flyttfirma från Göteborg som både packar, bär och flyttstädar.

Det finns nästan ingenting som är roligt med en flytt även om man ser fram emot den nya bostaden. Steget dit kan kännas både tungt och oövervinnerligt. Samtidigt som flytten ska planeras och saker packas ska livet helst rulla på som vanligt med jobb, familj och allt annat. Då kan det vara skönt att anlita en flyttfirma som gör allt det där tråkiga som att packa, bära, och flyttstäda. Ibland måste man flytta ut ur sin bostad innan man kan flytta in i den nya men då finns det flyttfirmor där man även kan magasinera sina möbler. De står på vänt helt enkelt tills den dagen den nya lägenheten är redo. Hur smidigt som helst.

Det är en konst att packa lådorna rätt

Skulle man ändå vilja göra några moment i flytten själv så finns det goda tips att få. Ska man packa sina kartonger själv ska man se till att slå in ömtåliga saker i bubbelplast. Tallrikar ställer man på högkant för att undvika bättre att de går sönder. Är man en bokmal med ett ton böcker ska man bara fylla lådorna till hälften och sedan lägga filtar eller kuddar överst. Böcker är tungt även för flyttgubbar och det är heller inte säkert att lådorna håller om man fyller dem till brädden med böcker. Hur trist skulle det inte vara om lådorna spricker mitt i trappan? En annan sak att tänka på är att fördela tyngden i lådorna jämnt. Detta underlättar mycket för den som sedan ska bära kartongerna.

Be flyttfirman komma på hembesök först

För att ta reda på hur mycket flytten kan kosta och vilka olika moment man vill ha hjälp med kan man exempelvis be en flyttfirma i Göteborg att komma på hembesök för en bedömning. Detta brukar dessutom vara kostnadsfritt och man får sedan en offert på vad flytten kan kosta skickad till sig. De flesta flyttfirmor har också formulär som man kan fylla i via deras hemsidor där man snabbt kan få en bedömning över de olika kostnaderna om man istället vill göra en snabb uppskattning. Med andra ord så finns det hjälp att ta till i flyttångesten och det behöver faktiskt inte bli så jobbigt. Skönt är väl det!

14 Mar 2020

Obs! Framtidsresor AB har gått i konkurs.